Novi Sad
22.01.2014.
19:12
Protest zbog spornih decembarskih računa i isporuke lošeg kvaliteta prirodnog gasa, održaće se u nedelju, 26. januara sa početkom u 11:55 časova na platou NIS-a, ugao Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta.
  • ledeni caj

    29.01.2014 09:08
    da se smrznes
    Citam na nekoliko razlicitih sajtova kako su decembarski racuni uvecani zbog praznika u decembru, kakvih je to praznika bilo u decembru, koga oni zamajavaju, pa sta cemo dobiti u januaru. Strasno!
    Pdv uvecan pre vremena, pa to samo kod nas moze.
    Nemam reci, to treba da nam je za nauk pa ko moze da zavrne njihov vazduh od gasa i da se greje na drva!
  • slobodan vlaisavljević

    23.01.2014 13:52
    jedan gospodin na kanalu tv 9
    Poštovani Anonimuse,
    ja sam taj gospodin.Ako vi mislite da je sujeta u pitanju - na to imate pravo.Samo ne znam na koga mislite na predsednika "Prosperiteta" ili predsednika tkz. NOPS-a.Ovaj iz NOPS-a je pozvan kod Ministarke u Komisiju.
    Emisija će biti reprizirana, večeras u 20,30.Pogledatte još jednom, molim Vas.Mi se kao organizacija potrošača bavimo problematikom javnih javno komunalnih preduzeća daleko pre nego ove dve pomenute organizacije potrošača.Naravno to ne znači da smo u pravu ali imamo pravo da kažemo.Ja lično sam , pre nekoliko meseci imao pogrešno očitavanje gasa za 400 kubika.Pisao sam DP "Novi Sad- gasu" i ispravili su.
    Ako Vas ne mrzi ukucajte u youtube: kako se zaštiti od pojedinih potrošačkih organizacija.Videćete dva interesantna priloga.
    Sve najbolje.Da, zaboravio sam da Vam kažem da nisam stigao ni trećinu stvari sinoć da kažem a pripremio sam ih iz dokumentacije našeg Udruženja.
  • Gasolina

    23.01.2014 13:38
    @Anonimus
    Zato što DP Gas Novi Sad samo distribuira gas krajnjim potrošačima,a koji dobija od Srbijagasa.Srbija je dakle odgovoran za kvalitet i sva potencijalna "muljanja i mešanja" na ovom polju.
  • svi

    23.01.2014 11:14
    svi , svi,svi..
  • zorica

    23.01.2014 10:05
    racun za gas za mesec decembar
    u novembru sam dobila racun 9300 , za decembar 17000 hiljada s tim sto sam u decembru imala 1 manje grejno telo a racun skoro duplo veci.htela bih da mi srbijagas objasni sta su svedeni kubici koji ulaze u obracun u sezoni grejanja obicno je to 20kubika placam nesto sto nekoristim.
  • 23.01.2014 09:08
    'Oće l' biti prolivanje gasa iz boca ... k'o onomad mleka pred Banovinom?
  • 23.01.2014 09:00
    gas-beton-vreoci
    a,hoce li doci i dasa iz ravnog sela,pardon iz srbija-gasa...???!!!???
  • Mina

    23.01.2014 08:19
    Odakle se stvori ovaj SUMP-gas?
    Hej SUMP-gas, recite nam gde zivite pa da se i mi preselimo na vasu lokaciju! Kozu nam deru decembarskim racunima dok nam je u kucama hladno, a vi se hvalite da je sve OK! Jeste li vi mozda majstor Jova (direktor Novog Sada-gasa)ili njegov covek, kada ovako komentarisete? Ljudi, godinama nas eksploatise i Srbija gas i Novi Sad gas. Vreme je da se cuje i nas glas. U nedelju izadjimo svi na plato i dokazimo i njima i sebi da nismo stoka za klanje.
  • Korisnik

    23.01.2014 07:43
    Konacno
    Konacno neko da organizuje. Jedino se pitam da li ce se tradicionalno razmazeni novosadjani odazvati ili ce da sede, srcu supicu i da cekaju da im neko drugi donese bolji zivot na tacni? Ocigledno je da muljaju sa gasom i to svi znaju da se manipulise sa kaloricnoscu i da tako duvaju racune. Ja svoje pare nisam nasao na ulici eto me u nedelju.
  • 23.01.2014 07:21
    Organizator
    Sta god ja i vi mislili o tom coveku, setio se da prvi digne glas u ovom gradu i da neumorno prica. Zapravo, prica on to nama godinama ali smo odmahivali glavom jer su do sada 'kraduckali'.

    Ako im sad ne stanemo nogom za vrat - nek nas i dalje preveslavaju.

    Usput: gledam sinoc na K9 jednog gospodina iz nekog drugog udruzenja i on pomene isto sto i vi: zasto je samo jedna organizacija pozvana?

    SUJETA je najveci problem ovog drustva.
  • Laki

    22.01.2014 23:52
    A
    organizator,mislim onako izmedju redova je...?
  • 22.01.2014 22:53
    Kakav izuzetak????
    Gde vi zivite, u kojoj drzavi? Ne znam coveka u ulici kome nije racun uvecan za dva nekima i tri puta.

    Budite ozbiljni molim vas.

    Sa kakvih 'pravih' problema? Pa znate li da od 250000 potrosaca gasa u Vojvodini ih ima 200000 ? Da je Beograd u pitanju vec bi i OEBS dosao do njih. A misle da smo mi veslo sisali.

    Ove treba najuriti a racune NE PLACATI do daljnjeg, ni decembarske ni ove januarske.

    I u nedelju svi ko jedan ispred zgrade NIS

    Tacka.
  • 22.01.2014 22:41
    Zasto ispred "Srbijagasa"? "DP Novi Sad gas" je distibuter u Novom Sadu i okolnim mestima. Ja racun placam njima a ne Srbijagasu.
  • Lalla & SUMP

    22.01.2014 22:36
    sam skoci u,,,,
    ....u mojoj okolini svi su dobili racune u dinar.....
    .....cesto se desi da u gasnoj peci umesto plavog plamicka gori narandzasti,,,,
    jedno s drugim ne ide!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ako cesto gori narandzasti plamicak
    onda pec trosi i vise i mnogo vise
    samim tim nemogu racuni biti tacni!!!!!!!....
    Skocio sam sebi u stomak
    i odao se
    samo je zaboravio da se identifikuje;
    jeli po partijskoj obavezi
    ili kao radnik distributera;
    pa demonstrira svoju strucnost i kavlifikovanost za posao koji radi!!!!!!
    a najverovatnije i jedno i drugo,,,!!!!!,,,,
  • Ćevara

    22.01.2014 21:17
    In memoriam
    Setih se one "biserne" izjave nadležnog direktora Gasa: "Proverićemo kvalitet gasa koji je isporučivan gradjanima u Decembur mesecu!"
    Ljudi šta nam ovi Hohštapleri (tzv.Bagra) rade???
  • SUMP

    22.01.2014 21:12
    gas
    Veca cena na racunima je mislim samo izuzetak. U mojoj okolini svi su dobili racune tacno u dinar, doduse svi smo tzv. "samocitaci" znaci sami javljamo koliko smo potrosili, a toliko pise i na racunu. Osim toga ovaj decembar je bio dosta topliji od proslog tako da sam u odnosu na prosli decembar platio manje.
    Kvalitet gasa je vec druga prica. Cesto se desi da u gasnoj peci umesto plavog plamicka gori narandzasti plamicak sto je znak da u smesi ima i vazduha. Ono sto jos ne mogu da razumem je koeficijent prilagodenja na ulazu pa se sve obracunava 8% vise, kao isporuceni pritisak je veci od onog koji je ugovoren.
    Sve u svemu, mislim da ima muvanja, ali ovo sa racunima sluzi samo da se skrene paznja sa prvaih problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna